دانشگاهها یکی از مهمترین نهادهای هر کشور هستند. زیرا از یک جهت به تربیت نیروی انسانی که مهترین ظرفیت هر کشور است میپردازند و از طرف دیگر از طریق پیشرفت علم و تولیدات علمی، نقش مهمی در پیشرفت کشور دارند. تحقق این موارد بدون شکل گیری اقتصاد آموزش عالی به صورت کارا و موثر امکانپذیر نیست. در واقع اقتصاد آموزش عالی از یک طرف باید شرایط و امکانات را برای آموزش هر چه بهتر دانشجویان فراهم کند و از طرف دیگر بستر و انگیزه برای پیشرفت علم را تامین نماید. به عبارت دیگر اقتصاد آموزش عالی باید در راستای تحقق اقتصاد دانشبنیان باشد. علاوه بر اینها، در موضوع آموزش عالی، اسناد بالادستی مهمی مثل بیانیه گام دوم، نقشه جامع علمی کشور، سند دانشگاه اسلامی، آمایش آموزش عالی و برنامه هفتم پیشرفت را داریم. بدون شک اقتصاد، بودجه و تامین مالی آموزش عالی نقش بسزایی در تحقق اهداف این اسناد دارد. لذا اقتصاد آموزش عالی موضوع بسیار مهمی است.
در حال حاضر علیرغم زحمات و تلاشهای فراوان در این زمینه، با وضع مطلوب و شایسته فاصله داریم. مشکلات اقتصادی کشور و عدم افزایش اعتبارات آموزش عالی، متناسب با تورم، نیز مزید بر علت شده و موضوع بودجه و تامین مالی دانشگاهها را طی سالهای اخیر پررنگتر کرده است. بنابراین به این جمعبندی رسیدیم که برای آسیبشناسی وضع موجود و تحول در این زمینه نیازمند یک حرکت جمعی هستیم.
در همین راستا دانشگاه قم اولین همایش ملی اقتصاد آموزش عالی: اقتصاد، بودجه و تامین مالی, آسیب شناسی و تحول را با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان برنامه بودجه کشور برگزار می نماید.
طبق برنامه ریزی های انجام شده این همایش در تاریخ 1 اسفند ماه سال جاری در سالن شیخ مفید دانشگاه قم برگزار می گردد.
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار
1403/09/30مهلت ارسال کامل مقالات و آثار
1403/10/30 28 روز